FAQ

Heb je een vraag en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Kijk dan even naar deze veel gestelde vragen.

Ik ben nog nooit naar CoderDojo geweest.
Voor alles is er een eerste keer! De Dojo is voor iedereen toegankelijk. De beste manier om kennis te leren maken, is om gewoon een keer langs te komen. Je moet je wel eerst inschrijven. Kijk bij het programma voor de komende edities.
Kan ik zomaar naar CoderDojo komen?
Nee, om er voor te zorgen dat we niet over onze capaciteit gaan en een goede administratie van aanwezigen hebben, moet iedereen zich registreren om deel te kunnen nemen aan een CoderDojo. Aanmelden kan via Eventbrite, de links voor aanmelding vind je op de pagina “volgende editie“.
Voor welke leeftijd is CoderDojo?
 
De maximum leeftijd die wij hanteren is 17 jaar. Voor de minimumleeftijd hangt het sterk af van het thema (Scratch is bijvoorbeeld geschikt voor kinderen die zelfstandig kunnen lezen; meestal vanaf een jaar of 7, 8) en uiteraard de interesse van het kind. Wij adviseren 10 jaar. Jonger kan wel, maar dan moet er wel begeleiding bij zijn voor begrijpend lezen en schrijven of een oudere broer of zus die zich ook inschrijft.
Wat doen kinderen bij CoderDojo?
Bij CoderDojo leren kinderen spelenderwijs programmeren of zijn we bezig met techniek of ontwikkeling van competenties die nodig zijn in het beroepsveld. Daarnaast worden kinderen ook “mediawijs” gemaakt waardoor ze leren omgaan met internet en techniek. Wij stimuleren onderzoekend en exploratief gedrag en sporen alle kinderen aan om hun interesses te volgens en ook elkaar nieuwe dingen te leren.
Is CoderDojo geschikt voor mijn kind?
Wij verwelkomen iedereen! Naast kinderen die interesse hebben in puzzels (zoeken naar oplossingen) en techniek is het juist ook een laagdrempelige manier voor kinderen om spelenderwijs in aanraking te komen met programmeren.
Hoe kan ik mijn kind inschrijven?
 
Voor elke Dojo (datum en vestiging) moet afzonderlijk geregistreerd worden; aanmelden kan via Eventbrite, de links vind je op de pagina “volgende editie“. Je kunt dan je kind registreren voor deelname.
Moet ik al mijn kinderen apart inschrijven?
Ja, om er voor te zorgen dat we niet over onze capaciteit gaan en een goede administratie van alle aanwezigen hebben, moet iedereen zich registreren om deel te kunnen nemen aan een CoderDojo.
Wat moet ik meenemen naar de Dojo?
Elk kind moet een eigen laptop hebben (geen tablet!), die voorzien is van WIFI. Zorg ook dat je kind de eventueel de nodige wachtwoorden heeft om software te kunnen installeren of indien nodig instellingen te kunnen wijzigen.
Ik heb geen laptop, wat kan ik doen?
Als je geen laptop hebt kan je met jouw bibliotheekpas een computer van de bibliotheek lenen. Neem dan je pas mee!
Ben jij geen lid van de bibliotheek en kan je niet aan een laptop komen? Laat ons dat ruim van tevoren weten, wij kunnen één laptop ergens proberen te lenen. Graag tijdig aangeven!